Lån trods RKI

Ved låneudbyderne kræves der individuel kreditvurdering.

RKI er et register over samtlige dårlige betalere i Danmark, så hvis du ikke tilbagebetaler dine kreditorer til aftalt tid, vil du højst sandsynligt ende her, hvilket du bestemt ikke bør betragte som en positiv ting. Det betyder nemlig, at virksomheder får mulighed for at se, at du har gæld, inden de låner dig penge, hvorfor de fleste virksomheder naturligvis vil nægte at tilbyde dig et lån. Den eneste vej ud af RKI er således, at du sørger for at betale alle dine kreditorer tilbage hurtigst muligt.

Der er rigtig mange danskere, der er af den opfattelse, at mennesker registreret i RKI er løgnagtige og generelt er dårlige mennesker, men dette er langt fra sandheden. Det forholder sig faktisk sådan, at de fleste, der er registreret her, er ganske almindelige mennesker med ganske almindelige liv, men som blot er havnet i en økonomisk presset situation af den ene eller anden årsag – der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at man er kommet i RKI i første omgang. Én ting er dog helt sikkert, og det er, at hvis du først er endt her, kan det blive rigtig svært for dig nogensinde at komme til at låne penge igen. Vi vil derfor her hos expresslån.dk give dig en masse information om RKI samt de muligheder, du har, når du er registreret her, så du på den måde kan forbedre din økonomiske situation.

Lån penge trods RKI – Er det muligt?

lån trods rkiDet er muligt med et lån trods RKI, da der er enkelte danske låneudbydere, der er villige til at give RKI-lån til folk, der er registreret her. Man skal dog være særligt opmærksom på, at denne type lån med RKI ofte har ekstremt høje gebyrer samt en utrolig høj rente. En anden mulighed for dig som værende RKI-registreret er, at der findes visse danske pantelånere, hvor du har mulighed for at indlevere en værdifuld genstand og dermed låne penge i selve genstanden.

Hvor finder jeg et lån, hvis jeg er registreret i RKI?

Du kan låne penge trods RKI ganske få steder, og disse lån er som sagt omfattet af ekstremt høje renter samt dyre gebyrer. Det vil således være i de færreste tilfælde, at det rent faktisk vil være værd at optage disse RKI-lån, da din økonomiske situation blot kan blive mere belastet, såfremt du vælger at optage et lån trods RKI. Dit fokus bør i stedet være på at rette op på din økonomi ved at tage en snak med en rådgiver, så du kan få lavet en plan for, hvordan du vil få dine kreditorer tilbagebetalt.

Hvilke krav er der til at låne penge, hvis jeg er i RKI?

Såfremt du går og overvejer at optage et lån trods RKI, er det som sagt en mulighed, men det vil dog være en rigtig god idé at passe sine afbetalinger på lånet. Du skal således have et godt overblik, inden du går ud og vælger at optage et lån, og det gør du bl.a. ved at kigge på dit rådighedsbeløb. Herudover bør man også have et fast arbejde, inden man begynder at overveje lån trods RKI. Du er nemlig på den måde sikret, at du har en fast indkomst hver eneste måned, som du kan bruge til at tilbagebetale på lånet. Man bør således holde sig langt væk fra at låne penge, såfremt man ikke har et fast arbejde med en dertilhørende fast indkomst – medmindre at man naturligvis ved, at man med sikkerhed kommer til at tjene penge inden for en overskuelig fremtid.

Hvordan kan man tjekke, om man er registreret i RKI?

RKI er underlagt oplysningspligt, hvilket vil sige, at de er forpligtet til at oplyse dig, om du er registreret i RKI – såfremt du altså ønsker at vide det. Men herudover kan du også selv finde ud af, om du er registreret i RKI, og det gør du ved at gå ind på www.dininfo.dk og herefter logge ind med dit NemID. Her finder du desuden typiske spørgsmål og svar, og endelig kan du også få råd og vejledning omkring RKI. På www.dininfo.dk har man altså mulighed for at tjekke hele døgnet rundt, om man stadig er registreret i RKI og i så fald, hvilket firma der har indberettet en, hvornår denne registrering er sket, samt hvor meget man skylder det pågældende firma. Det er desuden sikkert, anonymt og gratis, når du anvender denne hjemmeside.

Du kan også vælge at skrive til Forbrugerservice via din e-mail, såfremt du ønsker at få oplyst, om du er registreret i RKI eller ej. Man bør dog her være særligt opmærksom på, at besvarelsen altid vil blive sendt til dig med almindelig post.

Få et kviklån på trods af RKI

Som allerede nævnt er det svært at låne penge, hvis man er RKI-registreret. Dog vil de bedste muligheder for at finde et lån trods RKI være, hvis du går efter et kviklån, og grunden til det er, at der er et utroligt stort udbud på markedet inden for kviklån trods RKI, da denne låntype udstedes, uden at du er nødsaget til at stille sikkerhed for lånet. Et kviklån trods RKI vil således være det nemmeste lån at få, i og med at lånets størrelse som regel er en hel del mindre end et forbrugslån eksempelvis, og såfremt du er interesseret i at optage et kviklån trods RKI, skal du blot prøve at sende en ansøgning afsted, da det værste, der kan ske, er, at du får et afslag.

En RKI-registrering betyder, at din kreditværdighed falder, hvilket som sagt resulterer i højere renter, da låneudbyderen løber en større risiko, når de vælger at låne penge til personer, der er registreret i RKI, og herudover kommer det også til at betyde en grundigere kreditvurdering. Det vil sige, at udbyderne højst sandsynligt vil spørge mere ind til din økonomiske situation, end hvis du havde været en ganske ”almindelig” låntager, men det skal du blot betragte som en positiv ting, da du dermed får en mulighed for at forklare din egen situation bedre.