Lån 5000 kr

Online findes der masser af muligheder for nemt og hurtigt at låne 5000 kr. fra den ene dag til anden, uden du behøver gennem en langsommelig proces med din bank.

Man kan ofte komme til at stå i en situation, hvor det ville gavne i hverdagen, med lidt ekstra penge på lommen. Måske er det ved at slippe op med lønnen, der blev udbetalt først på måneden, eller måske har du akut brug for ekstra penge, hvis tørretumbleren er brændt sammen og du ikke lige ligger inde med en opsparing til at købe en ny for.

Hvis 5000 kr. kan gøre det, er der heldigvis mange måder, hvorpå du hurtigt kan komme til penge, og få et lidt større rådighedsbeløb. 

Lån 5000 rentefrit

Som oftest vil der være en del renter på, når man tager et lån. Disse er fastsat hos enten den online udbyder eller hos den bank, du ønsker at låne penge hos. Dog er bankerne som regel til at forhandle med, hvis du kan argumentere godt for din sag, og på den måde få nedsat din rente til det lavere.

Men det er også muligt at tage et lån, hvor der slet ingen renter er. Nogle af de lavere lån, man kan tage, betales af en omgang, således at du betaler et givent og fastsat beløb for at få lov at låne pengene, og derefter ikke skal tilbagebetale andet, end det beløb, du har lånt. Lån 5000 rentefrit kan dog også være en måde blot at markedsføre kortvarige lån med et fast gebyr, der ikke direkte benævnes som en rente. Dog kan dette ofte ende med at blive endnu dyrere, end hvis du finder et lån med renter.

Som regel svarer det fastsatte beløb til, at der er en umådelig høj rente på det beløb, du ønsker at låne. Selvom det kan lyde fristende, at tage et lån uden renter, ska du blot være opmærksom på, at det kan komme til at koste dig dyrt.

SMS lån på 5000 kr. 

Dog findes der nogle lån uden renter, som ikke kommer til at koste dig en øre, ud over det beløb, du ønsker at låne. Dermed er lånet gratis. Denne type lån forbindes tit med det vi kalder for SMS lån. I dag kan man dog ikke låne en SMS, som man engang kunne. Men begrebet bliver stadig brugt, fordi man hurtigt og nemt kan klare lånet via sin smartphone og sit NemID. Flere ”SMS lån” kan du i dag tage gratis, men betyder ofte, at du også skal betale låne tilbage efter kort tid, oftest inden for 30 dage – men gør du det, så har du muligheden for at kunne tage et gratis SMS lån på 5000 kr. for eksempel.

Lån 5000 i dag

Hvis du vælger at kaste dig over et online lån, frem for at gå ned i din bank, kan du få et lån på 5000 kr. allerede i dag.

Når man skal låne et beløb i banken, kræver dette, at man tager et møde med en bankrådgiver. Her vil han eller hun have at vide, hvad pengene skal benyttes til, samt få dig til at redegøre for din økonomiske situation. Først derefter er det op til rådgiveren at vurdere, om du kan få lov at låne penge hos dem – og i givet fald, hvor meget. Dette kan ofte tage et par uger. 

Står du og mangler et mindre beløb her og nu, er dette langt fra den smarteste måde for dig, at tage et lån på.

Hvis du ønsker at låne 5000 kr. allerede i dag, kan dette klares hos mange online lånudbydere. Her skal du online gå ind og indtaste diverse personlige oplysninger, og ansøge om at låne 5000 kr. Når det er gjort tager det kun ganske kort tid, før du får at vide, om dit lån er blevet godkendt. De fleste steder kan du få det at vide allerede på dagen – i mange tilfælde efter kun ganske få minutter, da der ikke sidder fysiske personer og vurderer dig og din finans.

Lån 5000 trods RKI

Hvis du er registreret i RKI eller debitorregistret, er du registreret som det, der kaldes en dårlig betaler. Af denne årsag er det de færreste lånudbydere, der ønsker at udlåne til folk, der er registreret i et af de to registre. Udbyderne tjener penge på, at deres kunder kan tilbagebetale, og ønsker derfor ikke at låne ud til folk der ikke anses som gode til det.

Dog er det ikke en hindring for dig at låne 5000 kr. hvis du tidligere har været registreret men ikke længere er det i dag. Dette vil netop sige, at du har tilbagebetalt, hvad du skylder, og igen er på rette spor. 

Er du lige nu registreret hos RKI eller i debitorregistret, er det altså ikke ensbetydende med, at du aldrig vil kunne komme til at tage et lån igen. Lige så snart du er kommet af de to registre, har du igen mulighed for at tage et lån på 5000 kr. på lige fod med alle andre mennesker, da du ikke længere anses for at være en dårlig betaler.

Kviklån på 5000 kr.

Der findes flere forskellige typer af lån, man kan tage, hvis man ønsker et lån på 5000 kr. Det er de færreste, der går til egen bank, hvis de ønsker lån som disse af de helt små størrelser, da lån i banken ofte er en mere langsommelig og krævende proces.

Mange vælger derfor at tage et kviklån, der går væsentligt hurtigere end et banklån. Et kviklån er en hurtig måde at låne penge på, der kan klares online på ganske få minutter. Udbuddene er mange, og det er derfor ofte til at finde et 5000 kroners lån der matcher dig. 

Hvad end du har brug for lave renter eller en lang afbetalingsperiode, er der en masse lån at komme efter, som du kan ansøge om på kun ganske få minutter.

Minilån på 5000 kr.

En anden type af lån, du kan vælge, hvis du vil låne 5000 kr. er minilån. Disse er netop lavet til dig, der kun ønsker at låne et lille beløb af gangen, og overstiger derfor sjældent de 5000 kr.

Minilån fungerer på flere forskellige måder, afhængigt af, hvor du ønsker at tage dit lån. Ligesom med kviklånet, udbydes disse også mange forskellige steder, og af mange forskellige udbydere. Også her står det altså frit for, om du ønsker lave renter, lav afbetalingsperiode eller noget helt tredje.

Mange minilån fås også uden renter, hvor du blot betaler for at tage lånet, og dermed slipper for renter. Til gengæld ender denne form for betaling ofte med at være endnu dyrere, end renterne ville være blevet. Her er det vigtigt at holde øje med lånets ÅOP, der dækker over de samlede udgifter, du vil komme til at betale for lånet i sidste ende. På den måde vil du ikke komme til at betale ekstra for skjulte gebyrer eller renter, som du ikke i forvejen er oplyst om.

Lån 5000 som 18-årig

Det er ikke lovligt at låne penge ud til folk, som er under 18 år, da man endnu ikke er myndig. Lige så snart, du har rundet de 18, har lånudbyderne i princippet lov til at udlåne dig penge. Vil du låne 5000 kr. som 18-årig er dette altså en mulighed, hvis du kigger dig lidt omkring.

Dog er der rigtig mange udbydere, der har sat minimumsalderen endnu højere. Hos mange udbydere kan du først få lov at låne de 5000 kr. når du er 21, hvor grænsen hos nogle er helt oppe på 25 år. 

Dette gør udbyderene, fordi de primært ønsker at have kunder, de regner med kan tilbagebetale deres lån til tiden. Da de færreste 18-årige har god løn eller fast indkomst, bliver aldersgrænser derfor ofte sat en hel del højere, så de rammer en målgruppe, de regner med, har en nogenlunde økonomi.

Kom i gang!

Når du skal i gang med at låne de 5000 kr. er det ikke fordi, det tager lang tid. Som nævnt behøver selve ansøgningen blot at tage ganske få minutter.

Dog er det alligevel en fordel for dig, at sætte en del mere tid af til hele processen. Du bør nemlig gøre dit forarbejde ekstra godt, før du begynder at ansøge om diverse lån.

Start med at gøre op med dig selv, hvornår du har mulighed for at tilbagebetale pengene. Har du mulighed for at gøre dette inden for ganske kort tid, er dette også smartest at få klaret. På den måde er gælden hurtigt ude af verden.

Ydermere kan det være en god idé at læse anmeldelser af de mange udbydere. Således kan du danne dig et overblik over, hvor kundetilfredsheden er størst og hvor du sandsynligvis vil få mest glæde af at låne 5000 kr.