Privatlån

Hvis du af den ene eller anden årsag står i en situation, hvor du mangler penge her og nu, bør du uden tvivl overveje et privatlån. Med denne låntype får du nemlig muligheden for at få rigtig mange penge mellem hænderne i løbet af ganske få minutter, og dem kan du bruge på lige akkurat det, du ønsker – hvad end det er en ferie, motorcykel, båd eller bil til familien. Privatlån er i løbet af de seneste par år blevet yderst populære blandt danskerne, da det ofte er en kæmpe stor besparelse at samle alle sine lån ét og samme sted. Vi har her hos expresslån.dk samlet landets bedste og billigste låneudbydere af hurtige privatlån. Det giver dig som låntager mulighed for at låne helt op til 400.000 kr. billigt og hurtigt.

At et lån kan kaldes et privatlån betyder, at denne lånetype adskiller sig fra de lån, der udbydes til erhvervsmæssige formål. Det er nødvendigt at kunne skelne mellem disse to typer lån, da betingelserne for erhvervslån er meget forskellige fra betingelserne for privatlån, samt for at långiverne kan adskille deres rådgivning mellem privat og erhverv. I praksis er et privatlån et forbrugslån, billån, boliglån osv. – altså alt, der finder sted i privat regi.

Renter ved privatlån

Renter ved privatlånPrivatlån har et såkaldt rentespænd, der angiver den laveste og højeste mulige rente på lånet. Den rente, udbyderen kan tilbyde dig på lånet, afhænger af deres kreditvurdering af din samlede økonomi, og man bør her være særligt opmærksom på, at vurderingen oftest bliver bedre, såfremt man er to i husstanden og vælger at sende en ansøgning afsted sammen.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være utrolig svært at finde det billigste privatlån, men det er skam muligt, såfremt du blot finder en låneudbyder, hvor du kan stille sikkerhed for dit privatlån. Prisen på privatlånet hænger nemlig i høj grad sammen med den risiko, udbyderen løber ved at låne penge til dig. Du finder sjældent privatlån billigt blandt online lån, men såfremt du leder efter en god pris, skal du for det meste have fat i et boliglån. Endelig skal det nævnes, at det faktisk er muligt for dig at optage et gratis privatlån uden renter og gebyrer, selvom det nok lyder en smule paradoksalt. Det skal dog i forbindelse med dette nævnes, at lånene naturligvis kun er gratis, såfremt du tilbagebetaler pengene i tide.

Privatlån uden sikkerhed

Udover at låneprocessen ikke tager mere end et par minutter, er en anden klar fordel ved privatlån, at du kan optage det uden sikkerhed. Det betyder ganske enkelt, at du ikke behøver at kautionere for lånet med enten din bil eller bolig. Vælger du at optage et ganske almindeligt lån i banken, kræver banken ofte, at du skal stille sikkerhed, men det slipper du altså for, når du vælger at optage et privatlån online. Det betyder desuden, at alle kan låne penge, også selvom man ikke ejer noget af betydelig værdi.

Med et privatlån uden sikkerhed kan du få råd til forkælelse til dig selv helt uden at stille sikkerhed. Der er ingen tvivl om, at tingene hurtigt bliver lidt sjovere, så længe der er penge på bankkontoen. Hvis der mangler penge til at finansiere dine projekter og drømme, kan et privatlån uden sikkerhed hurtigt være med til at gøre alting muligt. Det kan være, at du går og drømmer om at investere i en helt ny båd til familien eller en ombygning i hjemmet. Hvad, du vil bruge dine penge til, er udelukkende en sag for dig selv, hvorfor låneudbyderen aldrig blander sig, men kun kigger på de indsendte oplysninger i din ansøgning.

Hvilke krav er der ved et privatlån?

Der kan være en lang række betingelser, du skal tage højde for, i forbindelse med privatlån. Disse betingelser er meget forskellige fra udbyder til udbyder og afhænger helt og holdent af det enkelte lån. Du bør for eksempel være særligt opmærksom på, hvor lang løbetiden er på lånet, for hvis du har for kort en løbetid, risikerer du, at du ikke kan tilbagebetale pengene i tide – og dette vil blot resultere i endnu flere renter og gebyrer og dermed et meget dyrere privatlån end først antaget.

Det kan desuden blive utrolig svært for dig at optage et privatlån, såfremt du står registreret i Ribers Kredit Information, bedre kendt som RKI. Når man er registreret her, er man nemlig officielt stemplet som en dårlig betaler i Danmark, hvorfor der naturligvis ikke er ret mange udbydere, der finder det ansvarligt at låne penge ud til dig. Det kan altså enten betyde, at du ikke kan låne penge, eller også vil det medføre en utrolig høj pris i form af høje renter og gebyrer. Det bedste vil derfor være, at du i stedet har fokus på at komme af med din nuværende gæld, inden du går på udkig efter et privatlån trods RKI.