Lån 15000 kr

Vi holder alle af at bruge penge. Det er dog ikke altid, at økonomien rækker til det ønskede køb, og der kan derfor i løbet af livet opstå behov for at tage et lån. Der følger dog en række betingelser, krav og regler ved en sådan handling. Disse vilkår er desuden forskellige alt efter hvor, og hvor stort et beløb der er tale om. Hvis du låner 15000 kroner, kan du komme langt, og det er et ideelt lån til både små og større goder. 

Her på siden kan du få et overblik over, hvad der er vigtigt at overveje, hvis du vil låne 15000 kr. 

Lån 15000 billigt

Når du eksempelvis skal låne 15000 kr, ønsker du flere penge på kontoen. Derfor er det vigtigt, at lånet er så billigt som muligt. Om et lån er dyrt eller billigt, afhænger oftest af rentesatsen, ÅOP og evt. opretningsgebyr. 

  • Renter beregnes i procentdel, og skal betales tilbage ud over det lånte beløb. Jo lavere renterene er, jo mere får du dermed ud af lånet. 
  • ÅOP er de samlede omkostninger hvert år i den løbetid der er på lånet. Det udgøres i procent og i disse er f.eks. diverse omkostninger og opstartsgebyrer inkluderet, som ellers kan være svære at gennemskue.

Tager du et lån på 15000 kr., skal både dette og renter altså tilbagebetales månedligt over en periode. Denne periode kaldes løbetiden, og jo længere denne er, jo mindre afdrages der om måneden. Lånet kan herfor føles billigere, når løbetiden er lang, og når der derfor betales mindre af hver måned. Ofte kan du selv vælge løbeperioden, og det er dermed nemmere at tilpasse dine renter til din økonomi, når du selv planlægger denne.   

Ved en lav rente og lav ÅOA kan du låne 15000 billigt. Fordelen ved dette er selvfølgelig, at du får mere ud af de penge, du låner. Lige meget om renten og ÅOP er lav eller høj, kan du vælge at tage et lån med en lang løbetid og dermed afdrage over en længere periode. Men sørg dog altid at kigge mest efter ÅOP, da den har den største betydning for hvad lånet vil koste dig i alt.

Lån 15000 rentefrit 

Ønsker du det billigste lån, skal du gå efter at låne 15000 rentefrit. Ved et sådan lån skal der ikke betales månedlige renter, og har du eksempelvis lånt 15000 kr., kan pengene udelukkende bruges på eget forbrug. Forskellige banker og pengeinstitutter tilbyder rentefrie lån. Dette er dog på forskellige vilkår. Ved nogle udbydere er det muligt at få første lån helt gratis. Dermed er det blot første gang, du ikke skal betale renter. Andre tilbyder 30 eller 60 dages rentefrie lån. Der er dermed begrænsning på, hvor længe lånet er gratis, men dette gælder dog også, selvom det ikke er første gang, du låner. 

Det er dermed ikke muligt at tage frie lån hver gang, og ofte er de kun gratis i en mindre periode. Omvendt er det ikke umuligt, og du kan låne 15000 rentefrit og derved få fri afbenyttelse af pengene første gang.  

Lån 15000 trods RKI

Du kan risikere at være registreret i RKI, der er kort for Ribers Kredit Information. Dette er et register over dårlige betalere i Danmark, og du ender her, hvis du efter et vis antal rykkere stadig ikke har betalt dine regninger. Du skal dog som minimum skylde 7500 kr. til det offentlige for at blive registeret i RKI, og tilbagebetaler du din gæld, kommer du ud af registeret igen. 

Er du så uheldig at ende i RKI, kan det have konsekvenser for dine lånemuligheder. Banker og øvrige pengeinstitutter har større tilbøjelighed til at give afslag på lån, hvis du er registreret som dårlig betaler. Dette er dog ikke umuligt. Forskellige långivere tilbyder, trods RKI, at du kan låne penge. Der sættes her, som ved øvrige lån, et maxbeløb. Nogle tilbyder at du kan låne 15000 kr, mens andre tilbyder et mindre eller større beløb. 

Får du mulighed for at låne på trods af registrering i RKI, kan det være med til at afbetale den gæld, der i første omgang fik dig registreret. Har en gæld på 7500 kr. fået dig indskrevet, kan du låne 15000 kr. trods RKI, og du har dermed mulighed for at betale denne gæld tilbage. Et lån kan derfor afskrive dig som dårlig betaler i Danmark, og derved give en friheden til at bruge penge på ting af eget valg igen. Når du er ude af RKI, er det muligt at tage lån igen uden bekymringer. 

Lån 15000 i dag og få dem på kontoen i løbet af ingen tid

Lån 15000 kan man nogle gange gøre på samme dag som man får pengene udbetalt. Når du eksempelvis låner 15000 kroner, er det oftest, fordi du mangler pengene nu og her. Det er derfor ønskeligt at kunne begynde at bruge af beløbet så hurtigt som muligt. Det er forskelligt fra bank til bank, hvor lang tid der går, fra lånet tages, til at pengene står på din konto. Der kan gå en uge, en dag eller ved nogle blot et par timer. Det er muligt at finde pengeinstitutter, der tilbyde at udbetale lånet samme dag, som det tages. 

Ved sådanne banker og institutter går der ikke lang tid fra tanke til handling, og du kan hurtigt få penge til det, du mangler. Lån 15000 i dag, og du har dermed mulighed for at bruge af beløbet med det samme. 

Det er dog stadig væsentligt at holde renter og afdrag for øje. Selvom du får penge udbetalt i dag, kan renten være høj. Har du lånt 15000 kroner, kan du risikere at skulle betale en stor procentdel tilbage ud over lånet. Samtidig kan løbetiden være kort, når udbetalingsperioden også er det, hvorfor du hurtigt mister en stor del af det lånte beløb igen. Det er derfor vigtigt at finde en lånegiver, der udlåner samme dag, men stadig med en lav rente og lang løbetid. 

Forskellige måder at låne 15000 kr. på 

Der findes forskellige lån. Alle er kendetegnet ved forskellige løbeperioder, renter og øvrige vilkår. 

Kviklånet

Et kendt lån er kviklånet. Som navnet antyder, er det et lån, du hurtigt kan få udbetalt – gerne samme dag. Derudover er det muligt at låne mindre beløb, hvis du blot står og mangler penge til næste husleje eller en ny taske. Endelig sker lånet online og anonymt, og der er dermed ikke krav om, at du kan stille sikkerhed, eller på anden måde skal angive din nuværende økonomiske situation. Det er dermed muligt for alle at få et lille beløb penge hurtigt ind på kontoen. Kviklånet er dog også kendt for at have en høj ÅOP. ÅOP er kort for årlige omkostninger i procent, og det beskriver dermed, hvor hurtigt renter og øvrige afdrag skal tilbagebetales. Ved kviklån kan man dermed risikere en høj rente, der hurtigt skal betales tilbage.  

Forbrugslånet

Et andet lån er forbrugslånet. Dette er det mest almindelige lån, og det benyttes til forbrug. Det er ved forbrugerlån ikke et krav at angive, hvad pengene skal bruges til. Du får fuld rådighed over beløbet, uden at skulle øremærke det til et bestemt formål. Det er muligt at lån små men også større beløb, og oftest benyttes de til almindelige forbrug. Eksempelvis kan du låne 15000 kr. til en rejse, en ny vaskemaskine, eller hvis din computer er gået i stykker. 

Forbrugerlån kan både være dyre eller billige, alt efter hvilken rente lånet har. De er dog kendetegnet ved at have en længere løbetid end eksempelvis kviklån. Samtidig er forbrugerlån stort set lige så nemme at tage som kviklån. Du kan gå i banken, men lånet kan også tages nemt og hurtigt online. Du skal dog oftest oplyse om din økonomiske situation, da udlåner vil sikre sig, at det er muligt at få lånet tilbagebetalt. Det er dermed svære at tage et forbrugerlån, hvis du eksempelvis er registreret i RKI.  

Kassekreditlån eller banklån

Der findes dog også lån, der skal tages i banken. Dette er eksempelvis kassekreditlån eller banklån. Lånets størrelse varierer, og du kan låne et par tusind, låne 15000 kr. eller større beløb. Ved et banklån skal der oftest stilles sikkerhed, og banken laver et grundigt baggrundstjek inden. Dette gør sig ikke gældende ved kassekreditlån, men denne har dog som regel en højere rente.