Kassekredit lån

Der kan være mange gode grunde til, man pludselig har behov for lidt ekstra penge på lommen. Måske er opvaskemaskinen pludselig brudt sammen eller der er kommet vandskade i kælderen. Eller måske er det blot sidst på måneden, hvor det kniber med økonomien, og du godt kunne bruge en ekstra sum penge at leve for inden der går løn ind igen. 

Heldigvis er der en løsning på dette. Ved at tage et kassekredit lån har du mulighed for lige med det samme at få et større rådighedsbeløb til både stort og småt. Lånet kan både foregå gennem din bank, hvor det kan blive trukket over din lønkonto, eller du kan søge hos online udbydere.

På den måde har ud mulighed for at finde netop det kassekredit lån, du har behov for med både det optimale beløb for dig, den rette afbetalingsperiode og ikke mindst den bedste rente. 

Her får du derfor den ultimative guide til alt du bør vide om kassekreditlån.

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en form for lån, du kan tage hos din egen bank. Modsat andre former for lån, som eksempelvis et kviklån eller et forbrugslån, går dette lån over din konto som en form for overtræk. Det vil sige, at du har mulighed for at bruge penge fra din konto, selvom den i princippet er gået i nul. På den måde har du mulighed for at benytte dit kort, selvom du er i minus på kontoen.

Modsat mange andre typer for lån, har du her mulighed for at benytte penge til lige det, du har lyst til. Der er altså ikke sat nogle grænser for eller aftaler omkring, hvad du skal benytte pengene på.

Så at sige har du med en kassekredit mulighed for at bruge flere penge, end du i bund og grund har på din konto, for et vist beløb. Dette kræver dog, at du både betaler et beløb for at have en kassekredit, samt betale renter, der kan være af den ene eller den anden størrelse, afhængigt af, hvilken bank du har din kassekredit hos.

Kassekredit renter

Dog er der flere fordele ved kassekreditten, i og med, at man kan benytte den til lige det, man har lyst til. Men fordelen bringer dog også et par ulemper med sig. Dette gør eksempelvis, at renterne ofte er en del højere, end ved forbrugslån, kviklån eller andre lån, du kan tage i en almindelig bank.

Renterne kan svinge en hel del, afhængigt af hvilken type kassekredit, du kommer i besiddelse af. Først og fremmest kan det svinge fra bank til bank, hvor nogle banker har mulighed for at komme med bedre tilbud end andre. Ydermere afhænger renten også af andre ting.

Først og fremmest bør du ofte betale en højere rente, hvis du skal have mulighed for at benytte et højere beløb. Ydermere er du også ofte nødsaget til at betale en højere rente, hvis du ønsker en længere afbetalingsperiode. Dette er naturligvis en fordel for dig, hvis du ikke umiddelbart har mulighed for at tilbagebetale pengene med det samme. Dog ser mange banker dette som en mulighed for at sætte renterne en ekstra smule op.

Selvom renten kan virke høj, kan det ofte betale sig at snakke med banken om at få forhandlet renten ned. Her skal du ikke se din bank som en form for rådgiver – men i stedet en form for sælger. Hvis du kan tale godt for dig selv, har du dermed mulighed for at forhandle dig frem til en bedre rente.

Det handler i bund og grund om, at du får sat dig ordentligt ind i din egen økonomi og kan fremhæve de positive ting. I bund og grund skal du overbevise banken om, at du er god at låne penge til og kan betale dem tilbage til ordentlig tid. Dette er med til at give banken en bedre sikkerhed for, at de får deres udlånte penge retur igen.

Kassekredit online

Nu til dags findes der et væld af både hurtige og gode løsninger online. Det kan derfor være værd at tjekke, hvad du kan få af kassekredit online. 

Først og fremmest har du online mulighed for at skabe dig et samlet overblik over, hvor du kan få det tilbud, der matcher dine behov bedst. Måske har du behov for en stor mængde penge, eller måske har du i stedet behov for at have en lang afbetalingsperiode, så du ikke skal stresse med at betale det lånte beløb tilbage.

Den hårde konkurrence kan først og fremmest gøre, at priserne eller renten er presset i bund hos de mange udbydere. Men ydermere kan det gøre, at du har mulighed for at presse priserne i bund hos din egen bank. Hvis du hos din bank kan fortælle, at du har fundet op til flere tilbud online, som har væsentligt bedre priser, end din egen bank, kan det gøre det nemmere for dig at forhandle med din egen bank, således at de kan matche nogle af de online tilbud, du har fundet frem til.

Ydermere kan kassekredit online benyttes som ekstra lån. I mange tilfælde er det dyrt at overtrække den kassekredit, man har lavet i sin egen bank. Har du behov for ekstra penge ved hånden, er det derfor værd at undersøge, om det bedre kan betale sig også at låne online, fremfor at overtrække hos din egen bank.

Mange banker ønsker ikke at hæve til et eventuelt større beløb, og en online kassekredit kan derfor være godt som supplering, til den aftale du allerede har i banken.

Billig kassekredit ved opstart

Kassekreditten koster, modsat flere andre lån, en god sjat penge at opstarte. Her er det altså ikke blot renter og gebyrer, du betaler for, men også det at opstarte selve lånet. Dette er dermed i sig selv en udgift, du ikke i udgangspunktet har ved andre låntyper, og kan være en ekstra streg i regningen, man skal være opmærksom på.

Dog er der store forskelle på, hvad de forskellige kassekreditter koster i opstart, og med den rette søgeteknik, kan ma hurtigt finde frem til, hvem der udbyder til de mindste penge.

Som regel kan en opstart af af en kassekredit godt koste på den høje side af 2000 kr. Her er det en god idé endnu engang at undersøge hos de online udbydere. Som regel kan du finde oplistet, til hvilke priser de forskellige udbyder har deres opstartspris, og dermed få det listet hvor du får det billigst.

På samme måde som med renterne, kan du også benytte de online tilbud til at presse din egen bank på prisen, så de eventuelt kan bevillige til at gå ned i pris på deres kassekredit.

Kassekredit uden sikkerhed

Når du tager et lån uden sikkerhed, dækker det i bund og grund over, at der ikke er stillet en stor sikkerhed for banken, i at udlåne pengene til dig. Det vil altså ikke sige, at det er usikkert for dig at tage lånet.

Som regel er bankerne vilde med at have sikkerhed i lånet. Dette gør, at de ikke pludselig kommer ud for, at miste en masse penge, fordi du ikke er i stand til at tilbagebetale. Af samme grund vælger mange banker også, at opstille krav om, at nogle af dine ejendele skal pantsættes. Det vil sige, at banken kan opkræve, at du skal pantsætte enten din bil, dit hus eller noget tredje, når du tager et lån i banken.

Dog er det muligt for dig at få en kassekredit uden sikkerhed. Her bliver du som oftest nødt til at søge til de online lånudbydere i stedet for til din egen bank. Når du opretter en kassekredit uden sikkerhed online, stiller dette naturligvis udbyderene i en dårlig situation. Derfor bliver de ofte nødt til at skabe en sikkerhed for sig selv på anden vis.

Dette kan være ved at sætte kreditten dyrt, at du skal betale et startkontingent, der er væsentligt højere end andre steder, eller ved at at sætte renten højt, så det bliver dyrere for dig ad den omvej.

Så at sige kan en kassekredit uden sikkerhed være en fordel for dig, der ikke ønsker at pantsætte. Dog kan det føre visse ulemper med sig, da det i sidste enden kan blive dyrere ad andre veje.

Hvilken type kassekredit lån bør jeg tage?

Der kan være en god idé for dig at undersøge de forskellige typer af kassekredit til bunds, før du blot hiver fat i din egen bank, eller det første tilbud du ser på nettet.

Først og fremmest bør du gøre op med dig selv, hvad du har brug for. Ligeledes kan det være en god idé at opgøre med dig selv, hvordan din økonomi ser ud nu, kontra hvordan den sandsynligvis ser ud i fremtiden. 

Er det her og nu, du mangler penge, kan det være en fordel at tage et kassekredit lån der i udgangspunktet er billigt, hvor det først er de efterfølgende renter, der kommer til at koste dyrt.

Har du omvendt lige netop råd til betalingen af kreditten nu, men ikke økonomi til de helt store renter i fremtiden, kan du vælge at købe en af de dyrere kreditter, som måske i stedet har lidt lavere renter.

Ligeledes bør du også tænker over, hvor lang en afbetalingsperiode, du har behov for. Som regel vil de kortere afbetalingsperioder have lavere renter, da banken eller lånudbyderen på den måde er bedre sikkert, at du hurtigt tilbagebetaler. Omvendt skal du ofte betale højere renter, hvis du er på jagt efter en kredit med en længere afbetalingsperiode, da det er en ulempe for banken, at det tager tid for dig at tilbagebetale. 

Fordelene ved kassekredit lån

Der findes som bekendt et hav af forskellige typer af lån, man kan gøre brug af. Hos banken kan man ofte tage et lån, hvis man skal ud og investere i noget dyrere. Dette kan eksempelvis være en bil eller et hus. Her kræver det som ofte, at du sætter dig ned og snakker med en bankrådgiver. 

Derefter er det op til bankrådgiveren at vurdere, hvor meget de har lyst til at låne ud til dig, og dette kan ofte tage en del tid. 

Med en et kassekredit lån behøver du ikke at redegøre for, hvad du skal benytte pengene til. Her har du frit spil til at benytte pengene til netop det, du har lyst til.

Af denne årsag er denne type lån især en god idé, hvis du står og skal benytte penge her og nu. Har bilen brug for en akut reparation eller er vaskemaskinen gået i stykker, så kan de to ugers tid, det tager for en bankrådgiver, være lang tid at vente. Her kan kassekreditten være en oplagt mulighed for dig, der har brug for penge akut.

Kassekreditten tilknyttet din lønkonto

Det smarte ved kreditten er, at den ofte er tilknyttet din helt almindelige lønkonto. Dette vil sige, at det ikke bliver yderligere besværligt, når du skal til at benytte kreditten, men at du blot kan benytte dit almindelige betalingskort, som du plejer.

Kreditten behøver i princippet ikke at blive benyttet. Lader du være med at benytte den, vil der ikke bliver trukket renter, da du jo ikke låner nogle penge. Går din konto i nul, kan du med kreditten stadig benytte penge, som om de var på din egen konto. Her er det blot bankens penge, du låner af.

Når du begynder at benytte af kreditten, vil renterne udelukkende blive lavet ud fra det beløb, du benytter. Bruger du kun 100 kr. mere, end der står på din konto, vil du altså kun skulle betale renter af de 100 kr. Benytter du 1000 kr. over det, der står på din konto, vil de altså blive trukket af de 1000. 

Når der igen går løn ind på din konto, efter den har være i minus, vil dette automatisk blive modregnet det beløb, der er gået ind på din konto. På den måde behøver du ikke at spekulere over tilbagebetalingen, så længe du ved, der går penge ind på din konto.