Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan jeg låne? Dette spørgsmål stiller rigtig mange danskere sig selv hver eneste dag, og nu kan du med vores beregner her hos expresslån.dk hurtigt og nemt få en fornemmelse for netop dine muligheder på det danske lånemarked. Du bør dog i forbindelse med dette være særligt opmærksom på, at beregningen selvfølgelig blot er vejledende, og den giver således kun et overslag på, hvad du sådan cirka vil kunne låne til bolig, bil, andelsbolig eller noget helt fjerde.

Hvor meget kan jeg låne til en bil?

lån til bilØnsker du selv at beregne, hvor meget du kan købe bil for, samt hvad det vil koste dig at låne til bilen, kan vi her hos expresslån.dk være dig behjælpelig. Du skal blot benytte dig af vores billånsberegner, da du her nemt selv kan beregne din ydelse. Du har i forbindelse med dette desuden to valgmuligheder: Enten kan du vælge at beregne, hvad din drømmebil vil koste dig om måneden, eller også kan du vælge at beregne, hvor meget du kan købe bil for, såfremt du har et fast beløb om måneden til rådighed. Vores beregner her på expresslån.dk er utrolig brugervenlig, hvorfor alle med garanti vil kunne finde ud af at anvende den. Du skal blot indtaste værdierne i feltet, hvorefter du får svar med det samme.

Hvor meget kan jeg låne til en bolig?

lån til boligEt typisk spørgsmål, de fleste mennesker stiller sig selv, inden de skal investere i en ny bolig, er: Hvor meget kan jeg låne til en bolig? Dette er et spørgsmål, enten din bank eller dit realkreditinstitut ofte kan besvare for dig, men hvad mange ikke er klar over er, at der faktisk er nogle gode huskeregler, du kan benytte dig af, hvis du vil beregne, hvor dyr en bolig du har mulighed for at købe. Den ene metode er indkomstmetoden, mens den anden er boligudgiftsmetoden. Man bør dog i forbindelse med dette være opmærksom på, at der blot er tale om tommelfingerregler, hvorfor mange andre faktorer også spiller en rolle ift., hvor meget du helt præcist kan optage i lån til din bolig.

Indkomstmetoden er en metode, hvor du tager udgangspunkt i husstandens samlede årsindkomst før skat og ganger den med 3,5. Herefter lægger du husstandens samlede nettoformue til, og så får du det beløb, du cirka kan købe bolig for. Anvender du i stedet boligudgiftsmetoden, er det først og fremmest en rigtig god idé, at du har fuldstændig styr på dit privatbudget, da metoden kræver dette. Metoden fokuserer på, at du skal finde frem til det beløb, du mener, du har råd til at bruge på boligudgifter per måned, hvorefter du skal gange dette beløb med 165.

Hvor meget kan jeg låne til en andelsbolig?

Det varierer fra person til person og fra låneudbyder til låneudbyder, hvor meget du kan låne til en andelsbolig, og herudover kommer det også an på, hvilken ejendom man ønsker, samt hvor i landet man ønsker at bo. Når du skal låne til en andelsbolig, skal du kreditvurderes af udbyderen, og her er der mange faktorer, der er væsentlige. Men såfremt du ønsker at regne det ud, før du ansøger om det pågældende lån, findes der en god huskeregel, der muligvis vil kunne hjælpe dig. Denne siger, at hvis du skal låne hele beløbet til køb af din bolig, har du råd til at købe en bolig med en kontantpris på mellem 3 og 3,5 gange din husstands årsindkomst. Man bør dog her være særligt opmærksom på, at denne regel blot er en pejling, og den kan således ikke give dig et helt nøjagtigt billede af, hvad du egentlig kan få i boliglån.

Herudover skal det også nævnes, at de nye regler fra november 2015 betyder, at boligkøbere bør have en egenbetaling på 5% af købesummen og omkostningerne forbundet med det pågældende boligkøb. Der er dog visse undtagelser til disse regler, som hvis det eksempelvis er første gang, du skal investere i en bolig og ikke har en større opsparing, men til gengæld en fast indkomst, og i så fald vil banken kunne gøre en undtagelse.

Gode råd før jeg låner penge

Når du skal optage et lån til hus, et lån til bil eller et helt tredje lån, er der forskellige aspekter, du bør være særligt opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt, at du sammenligner alle udbydere, da der findes så mange udbydere på det danske marked, at du umuligt kan få en overskuelig pris uden en sammenligningsportal såsom expresslån.dk. Du bør herudover være særligt opmærksom på, at renten på lånet kan stige, hvis lånet har en variabel rente, hvorfor det er en god idé at have en plan B, såfremt renten skulle stige i netop din låneperiode. Dette ligger op til det næste råd, som er, at det er godt at have en opsparing til uforudsete udgifter, og endelig bør du altid tjekke lånets ÅOP, ydelse og løbetid.